Welkom op de pagina van het vierde leerjaar!

 

Hallo vierdeklassers, mama's, papa's, ......

De maand augustus is bijna halfweg en dat betekent dat het ook bijna weer tijd is voor school. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ik. Ik kijk er alvast naar uit om jullie allemaal beter te leren kennen. Geniet nog met volle teugen van de vakantie en tot op vrijdag 1 september!

Groetjes,

juf An

 

 september 2017

Vanmorgen was het zover .... de eerste schooldag. Na een optreden van de leerkrachten, was het tijd om een aantal opdrachten uit te voeren. Iedere juf had een opdracht gekregen en na een paar minuten werd er doorgeschoven. We vonden het allemaal erg fijn! In de namiddag kreeg iedereen de opdracht om een baksteen te schilderen en te versieren. Het resultaat daarvan kunnen jullie binnenkort bewonderen.


Ondertussen is onze klas voltallig en zijn we er al volop ingevlogen. Dit schooljaar zijn we met 16 leerlingen in de klas. En het is netjes verdeeld: 8 jongens en 8 meisjes. De afgelopen dagen hebben we al heel wat leerstof herhaald van het derde leerjaar. In het eerste WO thema maakten we kennis met de juf en elkaar maar leerden we ook wat meer over de geschiedenis van de school. Op het einde van het thema maakten we zelf onze eigen levenslijn en stamboom. Het maken van de stamboom was een heel avontuur want daarvoor gingen we met nagels en een hamer aan de slag. De eerste les techniek in het vierde leerjaar is een feit!

  • Thema verkeer - strapdag

Tijdens de maand oktober verdiepten we ons in het thema verkeer. We gingen van start met de Strapdag. Die vrijdag was de Schoolstraat verkeersvrij gemaakt en mocht iedereen iets met wieltjes meebrengen. Dolle pret op straat! 

Tijdens het thema verkeer konden de leerlingen kiezen of ze een knutselopdracht kozen of dat ze liever met fruit aan de slag gingen. Iedereen koos overtuigend voor het werken met fruit. We maakten auto's van fruit met appels, peren, banaan en kiwi. Foto's hiervan vind je op de Facebook pagina van de school.

 

  • Bosuitstap

 Eind oktober gingen we op uitstap naar Buggenhoutbos, samen met het 3de en 5de leerjaar. In de voormiddag gingen we in groepjes aan de slag en moesten we opdrachten uitvoeren. Dit ging over de leeftijd van een boom, maar ook over paddenstoelen en kriebelbeestjes. Nadat we onze boterhammen hadden opgegeten, speelden we met iedereen een ganzenbord. Dat ging supergoed en iedereen genoot volop! 

 

  • Halloween

Op de dag voor de vakantie kregen we ons eerste rapport in het 4de leerjaar. Om de inzet van iedereen te belonen stond er een verrassingsactiviteit op het programma. De juf had voor de hele klas cupcakes gebakken. Die konden we versieren voor Halloween. De resultaten waren top. Iedereen heeft er echte kunstwerken van gemaakt. Foto's vind je op de Facebook pagina van de school. 

 

Geniet allemaal van de herfstvakantie en daarna vliegen we er meteen weer in. Er staan nog heel wat fijne dingen gepland voor de kerstvakantie er aan komt: 11 november viering, toneel en workshops, tentoonstelling op het gemeentehuis in Grimbergen, kerstmarkt op school .... . Tot op maandag 6 november! 

 

 

  • Wapenstilstand

Meteen na de vakantie gingen we aan de slag voor de herdenking van 11 november. Zoals ieder jaar houdt onze school een hulde aan het monument in Strombeek. Dit jaar was het de beurt aan de leerlingen van het 4de leerjaar. We oefenden een tekst in en wisselden onze tekst af met een refreintje dat we zongen. Iedereen heeft dat goed gedaan, ook al waren er wat zenuwen :). De leerlingen die er zaterdag niet bij konden zijn, maakten de kaartjes die de  leerlingen uitdeelden aan de aanwezigen.

 

  • Toneelstuk "Los"

Dinsdag 14 november gaan we samen met het 3de leerjaar naar een toneelstuk. Het toneelstuk gaat over Max. Zijn ouders scheiden en daar heeft Max het erg moeilijk mee. Om ons wat voor te bereiden op het toneelstuk, hielden we een klasgesprek over familie. We maakten een collage van onze familie en stelden dit aan elkaar voor. We versierden ook een 'muizenis-doosje'. In dit doosje kunnen we onze gedachten, problemen kwijt. Woensdag hebben we nog een afsluitende workshop.

 

  • Kerstmarkt Grimbergen

De vierdeklassers nemen ook deel aan de kerstmarkt van Grimbergen. Vanaf half november beginnen we in de klas hiervoor al te knutselen. Het onderwerp is 'alternatieve kerstballen'. De resultaten van onze werken kan je binnenkort bewonderen op de Facebookpagina van de school en natuurlijk op de kerstmarkt zelf. Onze werkjes worden tentoongesteld in het gemeentehuis van Grimbergen en dat van 8 tot 10 december.

 

 

  • Januari 2018

 

Ondertussen is het 2de trimester alweer gestart. We zijn er meteen ingevlogen na de vakantie. De afgelopen weken hebben we al heel wat nieuwe dingen geleerd. We leerden rekenen met kommagetallen, leerden al de tegenwoordige tijd correct vormen, maakten kennis met de ingewikkelde machine dat ons lichaam is, we maakten onze eerste boekbespreking en moesten deze ook aan de klas voorstellen. Heel wat nieuwe dingen dus! 

Deze maand gingen we ook naar de film 'Mijn naam is Courgette'. Een hele leuke film waar iedereen van genoten heeft.